Från Binero till Oderland

Det här med webbhotell är inte lätt, av flera anledningar självklart. Jag har varit kund hos Binero i många år och det har fungerat utmärkt. Tyvärr såldes Binero till ett företag som heter Oniva Online Group. Detta företag har även tidigare köpt flera andra aktörer, Crystone, Space2u, Levelonline är några.

Hur som helst, när Online Group köpte Binero så började saker och ting ske. Många kunder, inklusive mig själv märkte att det vart sämre och sämre. Många av tjänsterna fungerade inte lika bra och ibland gick de inte ens att komma åt.

Jag tror detta sker rätt ofta då större företag kommer och köper upp mindre företag, då kommer en styrelse och bestämmer över hur saker och ting ska ske. Innan fungerade allt riktigt bra men nu ska det anpassas efter koncernen vilket i Online Groups fall leder till katastrof.

I denna bild ser ni aktiekursen för Online Group, 13/5-2014 var aktien värd 49 kr, idag 13/4-2015 är aktien värd 9.5 kr.
Screenshot_4

Siffrorna talar för sig själv. Jag är rätt säker på att jag aldrig någonsin kommer köpa en enda tjänst av det där bolaget igen. Jag hoppas att alla företagare där ute inser att istället för att sälja era verksamheten till Online Group så kan ni konkurrera ut dem. Finns enormt potential för seriösa aktörer att ta över ifrån Online Group.

Jag skrev ett inlägg på Webmaster Network om detta och en av de tidigare anställda på Binero svarade. Fick ej veta några detaljer pga sekretess. Men han bekräftade misstankarna att Online Group är ett värdelöst företag.
Screenshot_5

Hur som helst, jakten på ett nytt webbhotell började. Jag läste en hel del vad andra rekommenderade och kom fram till att pröva på Oderland.
Binero kostar 158 kr per månad och Oderland tar 167 kr per månad. Däremot erbjuder Oderland cpanel. Vilket är riktigt bra. Cpanel är riktigt stort på amerikanska webbhotell och jag har ingen förståelse alls varför svenska webbhotell ej kör det.

Fördelen med Oderland är att deras kontrollpanel för att administrera fakturor, domäner, inställningar m.m. är betydligt snabbare än Binero. Jag har rekommenderat ett flertal gånger till Binero att införa en ny funktion där man kan förnya flera domäner på en gång så man slipper göra 1 betalning per domän. Man borde kunna samla ihop allt man ska betala och göra 1 betalning för samtliga fakturor. Tyvärr har Binero´s ledning prioriterat annat (undra vad?).

Denna funktion har däremot Oderland. Något annat jag märkt är snabbheten när man vill installera t.ex. wordpress, det tar ett par sekunder på Oderland men tar betydligt längre på Binero. Då pratar jag om installation från ”one-click-installment” tjänster.

Oderland har dessutom live-chatt support, alltid skönt för oss som befinner oss i utlandet! Jag har nu flyttat en hel del domäner och ska påbörja att återställa sidorna. Låt oss hoppas att Oderland inte säljer sig till Evil Online Group.

Lämna en kommentar